Kana-kantarellipasta
Kana-kantarellipasta vie taatusti nälän mennessään. Kantarellit tuovat kermaiseen kanapastaan ihanan makuvivahteen. Pasta viimeistellään parmesaaniraasteella ja tuoreilla basilikanlehdillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
Ainekset
Kana-kantarellipasta
- 300 g pastaa
- 2-3 kpl kanan rintafilettä, hunajamarinoituja
- 3 dl kantarelleja
- 1 kpl sipuli
- 2-3 kpl valkosipulin kynttä
- 2.5 dl Flora Kuohua
- 4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja, Pirkka
- 4 rkl valkoviiniä
- 1 nippu tuoretta basilikaa, silputtuna
- 1 tl suolaa (kosher, sormisuola)
- 1 ripaus mustapippuria
- 3 dl parmesanraastetta
Päälle:
- 1 ripaus parmesanraastetta
- basilikan lehtiä
Valmistusohje
Kana-kantarellipasta valmistuu näin:
Kana-kantarellipasta tehdään broilerin rintafileistä. Myös broilerin sisäfileepalat käyvät myös. Varaa tällöin sisäfileepaloja noin 300 g.
Paista kanan rintafileet pannulla voissa tai grillaa ne rapeiksi grillissä. Pieni fileet pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Nosta pois pannulta/grillistä.
Poista pannulla kantarelleista neste ja nosta pois hetkeksi pannulta, leikkaa pieniksi paloiksi ja paista vielä hetki voissa.
Pilko sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit kuutioiksi ja pieni valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Silppua basilikan lehdet.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
Laita pannulle kanan rintafileet, kantarellit, sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää Flora kuohu ja valkoviini, sekoita. Lisää mausteet ja basilikan lehdet, anna muhia noin 5-10 minuuttia. Lisää parmesanraaste ja sekoita.
Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää tarvittaessa nestettä. Sekoita valmis pasta kastikkeeseen.
Lisää annoksiin vielä parmesanraastetta ja tuoreita basilikan lehtiä.
Katso myös: Kantarellikastike
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kantarelli on metsän kultaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kana-kantarellipasta