Kanacurry

Kanacurry 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

2 rkl öljyä
500 g broilerisuikaleita tai sisäfileitä
2-3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl intialaista currytahnaa
2 tl inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
2 tl sitruunaruohotahnaa
veitsenkärjellinen chilitahnaa
1 limetin mehu
2 tl kurkumaa
2 tl suolaa ja mustapippuria
165 ml kookoskermaa
165 ml kookosmaitoa
1 iso bataatti
1 rkl ruokosokerisiirappia
2 tl seesamiöljyä
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Kanacurry sakeutetaan muhevasti bataatilla. Intialainen currytahna antaa ruoalle lämpöä, kookosmaito puolestaan pehmentää kokonaisuutta.

1. Ruskista broileripalat öljyssä. Lisää silputut sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipulit ja lisää mausteet, limettimehu sekä kookoskerma ja -maito. Hauduta viitisen minuuttia. Voit käyttää myös pelkkää kookosmaitoa.

2. Kuori ja lohko bataatti. Kaada broilerikastike uunivuokaan. Lisää vuokaan bataattilohkot. Mausta lohkot siirapilla, suolalla, seesamiöljyllä ja pippurilla sekä silputulla korianterilla. Kypsennä kanacurrya 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita broileriruokia:
Aasialaiset broilerinkoivet
Aasialainen kanasalaatti
Sitruunainen uunibroileri
Ruoka.fi: Punainen broilericurry

Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto

08.02.2015
Kotiliesi
  • 2