Kanelikorput
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Kasvis
Ainekset
- noin puolet 5 dl:n pullataikinasta (katso linkki ohjeesta)
Pinnalle
- noin 1 ½ dl maitoa
- 1 dl kanelisokeria
Valmistusohje
Kanelikorput syntyvät pikkupullista, jotka halkaistaan, maustetaan kanelisokerilla ja kuivatetaan uunissa. Omatekoiset kanelikorput maistuvat teepöydässä tai kiisselin kanssa.
1. Leivo mahdollisimman pehmeä pullataikina pikkupulliksi. Tee toinen taikinan puolikas laskiaispulliksi tai voisokeripulliksi, paina kohonneeseen pullaan sormella kolo ja täytä se voinokareella ja teelusikallisella sokeria.
2. Kohota pullia noin 20 minuuttia pellillä liinalla peitettynä. Paista pullia 250 asteessa kymmenisen minuuttia.
3. Pistele hieman jäähtyneet pullat tuoreina haarukalla ympäriinsä niin, että saat pullan halkaistua helposti.
4. Lado pullan puolikkaat uunipellille halkaistu pinta ylöspäin. Kostuta pinta maidolla ja ripota päälle kanelisokeria. Kuivata kanelikorppuja 100 asteessa noin 3 tuntia. Tarjoa kanelikorput esimerkiksi kiisselin tai marjakeiton päälle murskattuina.
Kokeile myös muita pullaherkkuja:
Sitruunainen pullavanukas
Köyhät ritarit
Pullapojan hedelmäpaistos
Ruoka.fi: Pullavanukas
Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanelikorput