Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellifocaccia

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kantarellifocaccia

  • 11 dl vehnäjauhoja
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 l kantarellejejä tms. sieniä
  • 4 dl vettä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa

pinnalle:

  • 100 g parmesaani- tai juustoraastetta
  • timjamia tai oreganoa

Valmistusohje

Kantarellifocaccia leivotaan näin:

Kantarellifocaccia on helppotekoinen, mutta herkullinen leipä.

  1. Silppua sienet ja paista, kunnes neste on kiehunut kokoon. Mausta suolalla.
  2. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva ja muut kuivat aineet jauhoihin. Lisää jauhoseos, sienet ja öljy nesteeseen. Alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia leivinliinan alla.
  3. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripota pinnalle juustoa ja timjamia sekä karkeaa suolaa myllystä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä keiton kera.
Kantarellifocaccia
Kantarellifocaccia on maukas leipänen, joka sopii nautitavaksi keiton tai vaikka sellaisenaan iltapalana. Kuva: Mirva Kakko

Katso myös: Helppoja sieniruokia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellifocaccia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.