Kantarellifocaccia
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kantarellifocaccia
- 11 dl vehnäjauhoja
- 1 ps kuivahiivaa
- 2 tl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 l kantarellejejä tms. sieniä
- 4 dl vettä
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
pinnalle:
- 100 g parmesaani- tai juustoraastetta
- timjamia tai oreganoa
Valmistusohje
Kantarellifocaccia leivotaan näin:
Kantarellifocaccia on helppotekoinen, mutta herkullinen leipä.
- Silppua sienet ja paista, kunnes neste on kiehunut kokoon. Mausta suolalla.
- Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva ja muut kuivat aineet jauhoihin. Lisää jauhoseos, sienet ja öljy nesteeseen. Alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia leivinliinan alla.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripota pinnalle juustoa ja timjamia sekä karkeaa suolaa myllystä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä keiton kera.
Katso myös: Helppoja sieniruokia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarellifocaccia