Kantarellimuhennos
Helppo ja nopea kantarellimuhennos on mainio lisuke! Mausta sieniherkku yrteillä, kuten persiljalla, tillillä, timjamilla, basilikalla tai kirvelillä.
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kantarellimuhennos:
- 1 l kantarelleja
- 50 g voita
- 2 kesäsipulia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kermaa tai maitoa
- ripaus suolaa
- ripaus valko- tai mustapippuria
Valmistusohje
Tee kantarellimuhennos näin:
1. Puhdista ja huuhdo kantarellit.
2. Sulata rasva laakeassa kasarissa ja kypsennä siinä silputut kantarellit ja sipulit hauduttaen.
3. Lisää sekoittaen jauhot ja vähitellen neste.
4. Keitä kantarellimuhennosta 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi yrteillä, esimerkiksi persiljalla, tillillä, timjamilla, basilikalla tai kirvelillä.
Lue myös: Kantarelli sopii pastaan, pestoon ja muhennokseen – katso ohjeet!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarellimuhennos