Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellimuhennos

Helppo ja nopea kantarellimuhennos on mainio lisuke! Mausta sieniherkku yrteillä, kuten persiljalla, tillillä, timjamilla, basilikalla tai kirvelillä.

Ainekset

Kantarellimuhennos:

  • 1 l kantarelleja
  • 50 g voita
  • 2 kesäsipulia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kermaa tai maitoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus valko- tai mustapippuria

Valmistusohje

Tee kantarellimuhennos näin:

1. Puhdista ja huuhdo kantarellit.

2. Sulata rasva laakeassa kasarissa ja kypsennä siinä silputut kantarellit ja sipulit hauduttaen.

3. Lisää sekoittaen jauhot ja vähitellen neste.

4. Keitä kantarellimuhennosta 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi yrteillä, esimerkiksi persiljalla, tillillä, timjamilla, basilikalla tai kirvelillä.

Lue myös: Kantarelli sopii pastaan, pestoon ja muhennokseen – katso ohjeet!

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellimuhennos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.