Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka on sienikauden hittiruoka, mainio vierastarjottava ja kokonainen ateria raikkaan salaatin kanssa. Kotilieden ohjeella onnistut!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kantarellipiirakka

  • 1 dl perunahiutaleita
  • 2 tl kuivahiivaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl parmesaania
  • 100 g juoksevaa margariinia
  • 1 ½ dl vettä vai maitoa

Kantarellipiirakka, täyte

  • 1 l kantarelleja
  • 1 rkl juoksevaa margariinia
  • 1 purjo
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl parmesaania
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

Kantarellipiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Huuhdo kantarellit ja repäise ne kahtia. Silppua sienet ja purjo. Kaada sienet kuivalle pannulle ja kuumenna kunnes sienistä irtoava neste on keitetty kokoon. Lisää pannulle hieman rasvaa ja kuullota sienet ja purjosilppu.
  2. Sekoita kuivat taikina-ainekset keskenään. Lisää neste ja rasva. Sekoita taikina ja anna sen levähtää noin 15 minuuttia.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan. Aseta taikinan päälle reunoja tukemaan foliorengas ja paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita sieni-sipuliseos, kerma, munat, juusto ja vehnäjauhot sekä mausteet.
  5. Poista piirakkapohjan päältä folio. Kaada täyte vuokaan.
  6. Paista kantarellipiirakka uunissa, noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Vinkki: Katso parhaat ideat kantarellin käyttöön, sillä sesongin herkku kantarelli taipuu moneen

Lue myös Anna.fi: Kantarelli-sinihomejuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.