Kantarellipikkelsi
Kantarellipikkelsi, etikkasienet tai pikkelöidyt kantarellit, tällä herkulla on monta nimeaä. Pikkuiset, vasta nousseet rouskut ja kantarellit ovat suloisia kuin vauvat. Säilö kauneimmista muutama sienitölkki lahjaksi tai juhla-aterialle.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kantarellipikkelsi eli etikkasienet:
- 2 l kantarelleja eli keltavahveroita
liemeen:
- 4 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 10 valkopippuria
- 10 roseepippuria
- 4 mausteneilikkaa
- 1 laakerinlehti
- 1 kesäsipuli varsineen
- 1.5 dl väkiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Puhdista kantarellit ja kuumenna niitä kattilan pohjalla omassa mehussaan sekoitellen, kunnes ne kutistuvat hiukan.
2. Kiehauta vesi ja mausteet. Lisää etikka ja kuumenna vielä kerran.
3. Lado sienet tölkkiin vähän kerrallaan ja kaada tai nosta kuumaa maustelientä päälle.
4. Sulje kantarellipikkelsin tölkki heti.
Katso myös: Sesongin herkku – kantarelli taipuu moneen
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kantarelli on metsän kultaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarellipikkelsi