Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellipikkelsi

Kantarellipikkelsi, etikkasienet tai pikkelöidyt kantarellit, tällä herkulla on monta nimeaä. Pikkuiset, vasta nousseet rouskut ja kantarellit ovat suloisia kuin vauvat. Säilö kauneimmista muutama sienitölkki lahjaksi tai juhla-aterialle.

Ainekset

Kantarellipikkelsi eli etikkasienet:

  • 2 l kantarelleja eli keltavahveroita

liemeen:

  • 4 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 10 valkopippuria
  • 10 roseepippuria
  • 4 mausteneilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1.5 dl väkiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista kantarellit ja kuumenna niitä kattilan pohjalla omassa mehussaan sekoitellen, kunnes ne kutistuvat hiukan.

2. Kiehauta vesi ja mausteet. Lisää etikka ja kuumenna vielä kerran.

3. Lado sienet tölkkiin vähän kerrallaan ja kaada tai nosta kuumaa maustelientä päälle.

4. Sulje kantarellipikkelsin tölkki heti.

Katso myös: Sesongin herkku – kantarelli taipuu moneen

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kantarelli on metsän kultaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellipikkelsi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.