Karhuntassut
- Kasvis
Ainekset
- 250 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria (175 g)
- 2-3 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- noin 2,8 dl vehnäjauhoja (175 g)
- noin 2,5 dl perunajauhoja (175 g)
- 75 g jauhettua mantelia tai pähkinää
täyte:
- aprikoosimarmeladia
suklaakuorrutus:
- 250 g tomusokeria
- 30 g kaakaojauhetta
- 3-5 rkl kuumaa vettä tai maitoa
- 25 g sulatettua kookosrasvaa
Valmistusohje
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja kananmuna, sitten jauhot, perunajauhot ja jauhetut mantelit tai pähkinät. Pursota taikinasta leivinpaperille karhuntassunmallisia, litteitä soikioita.
- Paista 180-200 asteessa 10-15 minuuttia.
- Levitä jäähtyneille leivonnaisille marmeladia ja paina kaksi tassua yhteen. Jos haluat kasta osa tassusta sulatettuun suklaaseen tai suklaakuorrutukseen.
- Ohje: Siegrid Jung, Monzingen, Saksa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karhuntassut