Karitsaa marinadissa
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 4 karitsan ulkofileetä
- rasvaa ruskistamiseen
- mustapippuria myllystä
- merisuolaa myllystä
marinadi:
- 2 rkl öljyä
- rouhittua mustapippuria
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl Hoisin-kastiketta
- 1 tl sweet chili-kastiketta
- timjamia
tarjoiluun:
- 4 dl karkeaa porkkanaraastetta
- sydänsalaatin salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Ruskista huoneenlämpöiset ulkofileet ja kypsytä pannulla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita marinadi. Huuhtele pannu vesitilkalla ja lisää se marinadiin. Anna fileiden maustua marinadissa pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Kääntele lihapaloja maustumisen aikana.
2. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja siivilöi marinadi. Lisää porkkanaraaste marinadiin ja anna maustua 10 minuuttia. Laita muutama lihaviipale ja lusikallinen marinoitunutta raastetta salaatinlehdelle ja tarjoa noutopöydässä tai alkupalana.
- Vinkki! Tarjoa karitsa Skagenin salaatin kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsaa marinadissa