Karitsan kruunukyljykset
Varaa ruokailijaa kohden noin kolme karitsan kyljystä. Mehevät lihapalat viimeistellään maukkaalla yrttiseoksella. Tarjoa kyljykset vaikka pääsiäisaterialla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- noin 1 ½ kg karitsan karetta ulkofileen kera
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- hammastikkuja
- narua tai puuvillalankaa sitomiseen
Kuorrutus
- nippu persiljaa
- muutama rosmariinin lehti
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl pinjansiemeniä
- 0.5 dl öjyä
- 3 rkl pestoa
- 1 rkl dijontäysjyväsinappia (Maille)
Valmistusohje
1. Poista ulkofileen kera leikatusta kyljysrivistä eli kareesta rasva ja kalvot. Puhdista luista jänteet ja kalvot veitsellä raapien. Mausta suolalla ja pippurilla. Kierrä kyljysrivi kruunuksi rullatun ulkofileen ympärille. Kiinnitä hammastikuilla. Jos paloja on useita, kierrä ne yhdeksi kruunuksi toistensa ympärille. Kuvan kruunussa on 3 karetta. Varaa henkeä kohden noin 3 kyljystä. Sido kruunu langalla tai narulla. Sisäkehää voi tukea foliopannalla, jotta kruunu pitää muotonsa. Suojaa luut käryämisen estämiseksi foliolla. Työnnä lihaisinpaan kohtaan lihalämpömittari.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta liha uunivuokaan ja nosta se kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi.
3. Mittaa kuorrutuksen ainekset tehosekoittimeen, pyöräytä sitten tahnaksi.
4. Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Poista foliot ja sivele mausteseos lihan pintaan. Kypsennä kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Kääri liha folioon ja anna sen tasaantua noin 15 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsan kruunukyljykset