Karitsan lapapaisti
Karitsan lapapaisti kypsennetään foliossa uunissa hiljakseen haudutellen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Karitsan lapapaisti
- noin 1 kg luista karitsan lapaa
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 8-16 valkosipulinkynttä
- 8-12 pikkusipulia tai 3 keltasipulia
- 3 porkkanaa
- pala juuriselleriä
- 1 nippu tuoretta timjamia
- tuoretta rosmariinia
- 2 dl vettä
- reilu nokare voita
- iso pala foliota
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Karitsan lapapaisti kypsyy uunissa ihanan meheväksi.
1. Voitele folio öljyllä. Aseta folio uunivuokaan. Jos käytössä on kannellinen pata, voit tehdä ruoan siinä. Hiero paksusta talista siistitty lapa karkealla suolalla ja aseta se foliolle. Asettele lohkotut kasvikset ja mausteet lapapaistin rinnalle. Lisää vesi ja voinokare tai rypsiöljyä. Kääri foliosta tukeva, tiivis paketti.
2. Pane vuoka tai pata 220-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Pudota lämpötila 110 asteeseen ja kypsennä ruokaa kolmisen tuntia. Avaa paketti ja nosta tarjolle.
Vinkki! Foliopakettiin voi lisätä myös perunoita, jolloin saat särän tapaisen aterian.
Katso myös nämä karitsareseptit:
Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kiran keittiössä: karitsaa kaikilla mausteilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsan lapapaisti