Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karitsan lapapaisti

Karitsan lapapaisti kypsennetään foliossa uunissa hiljakseen haudutellen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Karitsan lapapaisti

  • noin 1 kg luista karitsan lapaa
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 8-16 valkosipulinkynttä
  • 8-12 pikkusipulia tai 3 keltasipulia
  • 3 porkkanaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • 2 dl vettä
  • reilu nokare voita
  • iso pala foliota
  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Karitsan lapapaisti kypsyy uunissa ihanan meheväksi.

1. Voitele folio öljyllä. Aseta folio uunivuokaan. Jos käytössä on kannellinen pata, voit tehdä ruoan siinä. Hiero paksusta talista siistitty lapa karkealla suolalla ja aseta se foliolle. Asettele lohkotut kasvikset ja mausteet lapapaistin rinnalle. Lisää vesi ja voinokare tai rypsiöljyä. Kääri foliosta tukeva, tiivis paketti.

2. Pane vuoka tai pata 220-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Pudota lämpötila 110 asteeseen ja kypsennä ruokaa kolmisen tuntia. Avaa paketti ja nosta tarjolle.

Vinkki! Foliopakettiin voi lisätä myös perunoita, jolloin saat särän tapaisen aterian.

Katso myös nämä karitsareseptit:

Karitsan kruunukyljykset

Karitsanpotkat uunivuoassa

Karitsanpotkat uunissa

Lampurin salaatti on ruokaisan maukasta

Lampurin salaatti

Karitsanpaisti

Karitsan kyljykset

Karitsankyljykset

Karitsan paahtopaistia, tattirisottoa ja tummaa dijonkastiketta

Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kiran keittiössä: karitsaa kaikilla mausteilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsan lapapaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.