Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike

Karitsan paahtopaisti sopii pienen seurueen juhlavalle aterialle. Tarjoa karitsan kanssa tattirisottoa ja tummaa dijonkastiketta. Vastustamattoman hyvää!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Karitsan paahtopaisti

  • 4 (á noin 150 g) karitsan paahtopaistia
  • 2-3 rkl voita ja rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Tumma dijonkastike

  • 3 dl liha- tai paistolientä
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Tattirisotto

  • 1 ps kuivattuja tatteja tai muita sieniä (30 g)
  • 3 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl sienien liotuslientä
  • 6-7 dl kasvislientä
  • 1 dl kermaa vatkattuna
  • 3 rkl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Karitsan paahtopaisti valmistuu helposti näin:

1. Laita kuivatut sienet likoamaan tunniksi kädenlämpöiseen veteen. Nosta karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä.

2. Ruskista karitsan paahtopaisti kauttaaltaan voi-öljyseoksessa ja nosta uunivuokaan. Aseta paistomittari pienimpään paisteista. Kypsennä paahtopaisteja 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 54-56 astetta. Mausta paistit ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria ja kääri paistit yksitellen folioon. Anna niiden vetäytyä hetki.

3. Valuta sienet, säästä liemi ja pilko pienemmiksi. Paista sienet kattilassa voissa kauniin kullanruskeiksi. Nosta hetkeksi syrjään. Kuullota kattilassa hienonnetut sipulit. Lisää hieman öljyä. Lisää riisi ja sekoita, kunnes öljy kiillottaa riisin. Lisää sieniliemi ja sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää kasvislientä vähissä erissä aina neste riisiin imeyttäen.

4. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma, parmesaaniraaste ja mausta tattirisotto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

5. Valuta lihasta valunut paistoliemi kattilaan ja lisää joukkoon lihalientä tarpeen mukaan. Lisää punaviini, hienonnettu sipuli ja anna kiehua 10 minuuttia. Siivilöi kastike ja vatkaa joukkoon voi ja sinappi. Mausta. Leikkaa karitsan paahtopaisti viipaleiksi ja tarjoa lämpimien vihannesten, tattirisoton ja punaviinikastikkeen kanssa.

Vinkki: Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike on juhlava ateria. Tattirisottoon voi käyttää syksyllä kuivatut sienet.  Jotta tattirisotto pysyy mehukkaana, aloita sen valmistelu jo paahtopaistien kypsennyksen aikana.

Lue myös: Neljä vaihtoehtoa perinteiselle lampaanpaistille

Lue myös Anna.fi: Näin teet karitsan karetta kahvikastikkeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike

Raekastike

Millä tavalla voi ja sinappi olisi pitänyt lisätä kastikkeeseen? Nyt ne tekivät samean rakeisen kerroksen mikä lillui kastikkeen pinnalla.

Kotikokki

Eikö vatkaamalla sekoittunut?

Kotikokki

Ylläoleva kiinnostaa minuakin. Olisi tarkoitus tehdä tätä pääsiäisenä.

Uura / Kotiliesi toimitus

Hei! Voin on tarkoitus kirkastaa sinappikastike. Sinappi kannattaa sekoittaa kastikkeeseen kunnolla vispilällä vatkaamalla. Toivottavasti ensi kerralla kastikkeen rakenteesta tulee tasainen!
t. Uura Kotilieden toimituksesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.