Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karitsanpotkat uunissa

Karitsanpotkat uunissa on hitaasti hautunut herkkuruoka vaikka sunnuntai- tai pääsiäispöytään. Karitsanpotkat saavat mahtavan maun, kun ne kypsennetään yhdessä kasvisten ja mausteiden kanssa. Kypsentämisen loppuvaiheilla samalle pannulle voi lisätä vielä paahtopaistit.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 4 karitsanpotkaa
  • 4 karitsan paahtopaistia
  • öljyä, voita tai maustevoita (sitruuna tai valkosipuli, Valio)
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2-4 punasipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4-5 porkkanaa
  • (pala selleriä ja palsternakkaa)
  • 800 g (2 tlk) säilöttyjä tomaatteja
  • kanelitanko
  • 1 appelsiinin kuori suikaleina ja puristettu mehu
  • 1 sitruunan kuori suikaleina
  • 1 rkl ruokosokeria
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Ruskista karitsanpotkat ja paahtopaistit pannulla voissa tai öljyssä.

2. Lado karitsanpotkat uunivuokaan. Lisää joukkoon mausteet, kuoritut ja lohkotut kasvikset, tomaattisäilyke, sitrusten kuoret ja appelsiinin mehu. Hauduta 150-asteisessa uunissa pari tuntia.

3. Pane kypsymisen loppuvaiheessa vuokaan paahtopaistit ja pannun huuhdeliemi, hauduta vielä puoli tuntia. Tarjoa karitsanpotkat ja paahtopaistit uuniperunoiden, uunijuuresten tai riisin kanssa.

Katso myös nämä karitsareseptit:

Karitsan lapapaisti

Karitsan lapapaisti

Lampurin salaatti on ruokaisan maukasta

Lampurin salaatti

Karitsanpaisti

Karitsan kyljykset

Karitsankyljykset

Karitsan paahtopaistia, tattirisottoa ja tummaa dijonkastiketta

Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsanpotkat uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.