Karitsanpotkat uunissa
Karitsanpotkat uunissa on hitaasti hautunut herkkuruoka vaikka sunnuntai- tai pääsiäispöytään. Karitsanpotkat saavat mahtavan maun, kun ne kypsennetään yhdessä kasvisten ja mausteiden kanssa. Kypsentämisen loppuvaiheilla samalle pannulle voi lisätä vielä paahtopaistit.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 4 karitsanpotkaa
- 4 karitsan paahtopaistia
- öljyä, voita tai maustevoita (sitruuna tai valkosipuli, Valio)
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2-4 punasipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 4-5 porkkanaa
- (pala selleriä ja palsternakkaa)
- 800 g (2 tlk) säilöttyjä tomaatteja
- kanelitanko
- 1 appelsiinin kuori suikaleina ja puristettu mehu
- 1 sitruunan kuori suikaleina
- 1 rkl ruokosokeria
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Ruskista karitsanpotkat ja paahtopaistit pannulla voissa tai öljyssä.
2. Lado karitsanpotkat uunivuokaan. Lisää joukkoon mausteet, kuoritut ja lohkotut kasvikset, tomaattisäilyke, sitrusten kuoret ja appelsiinin mehu. Hauduta 150-asteisessa uunissa pari tuntia.
3. Pane kypsymisen loppuvaiheessa vuokaan paahtopaistit ja pannun huuhdeliemi, hauduta vielä puoli tuntia. Tarjoa karitsanpotkat ja paahtopaistit uuniperunoiden, uunijuuresten tai riisin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsanpotkat uunissa