Reseptit

Kartanon sorsa

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 sorsaa
  • suolaa ja valkopippiria
  • voita
  • 5 dl vettä ja riistafondia tai lintulientä
  • 1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 laakerinlehteä

kastike:

  • 2.5 dl paistolientä
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 1 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

Kartanon sorsa

1. Huuhtele ja kuivaa sorsat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista linnut voissa padassa. Lisää muut ainekset ja anna hautua kannen alla 1,5 tuntia. Voit valmistaa linnut myös uunissa. Aseta suolalla ja pippurilla hierotut sorsat uunivuokaan ja paista kymmenisen minuuttia 225-asteisessa uunissa. Lisää muut ainekset vuokaan. Peitä foliolla ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä 1,5 tuntia välillä liemellä valellen.

2. Poista paistoliemestä ylimääräinen rasva ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 2,5 dl. Valmista liemestä kastike, ja mausta kermalla, sinihomejuustolla ja mustaherukkahyytelöllä. Keitä, kunnes liemi sakenee. Tarjoa juuresten ja paistettujen kantarellien kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kartanon sorsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.