Karviais-banaanihillo
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 800 g karviaisia
- 2 (300 g) banaania
- 0.5 dl vettä
- 500 g (6 dl) hillosokeria
Valmistusohje
- Kaada peratut karviaiset ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Kaada joukkoon hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää viipaloitu banaani ja keitä hilloa kymmenen minuuttia silloin tällöin kattilaa ravistaen tai varovasti sekoittaen.
- Jäähdytä noin puoli tuntia pari kertaa sekoittaen. Hillo on valmista tölkitettäväksi, kun rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto ja jaa hillo tölkkeihin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviais-banaanihillo