Karviaiskiisseli
Karviaiskiisseli keitetään tuoreista tai pakastetuista karviaisista. Aromikas karviaiskiisseli sopii vaikka sunnuntain jälkiruoaksi, kun se tarjotaan mascarponen tai kermavaahdon ja murskattujen marenkien kanssa
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Karviaiskiisseli:
- 1 l vettä
- 5 dl karviaismarjoja
- 1 ½ dl sokeria
- vaniljatanko
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ dl vettä
Pinnalle
- 250 g mascarponejuustoa tai turkkilaista jogurttia
- 1 dl maitoa tai kermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- marenkeja
Valmistusohje
Karviaiskiisseli valmistuu näin helposti ja nopeasti:
1. Mittaa karviaismarjat, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.
2. Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Lisää suurus ohuena nauhana kuumaan liemeen. Sekoita hiljalleen ja nosta kattila liedeltä, kun seos kiehahtaa.
3. Poista vaniljatanko ja kaada karviaiskiisseli laakealle vadille, ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä. Tarjoa karviaiskiisseli jäähtyneenä maidolla tai kermalla ohennetun ja sokereilla maustetun kermavaahdon tai mascarpone-vaniljavaahdon ja murskattujen marenkien kanssa.
Katso myös Anna.fi: Näin syntyy ihana karviaistrifle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaiskiisseli