Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvis-halloumivartaat

Värikkäisiin kasvisvartaisiin pujotetaan kesäkurpitsaa, paprikaa ja halloumia, joita dippaillaan wasabiaioliin. Grillissä kasvisten maku syvenee. Paprika suorastaan rakastaa grilliä ja muuttuu hiilloksen paahteessa suloisen makeaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvis-halloumivartaat:

  • 200 g halloumia
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika

Wasabiaioli:

  • 1 dl majoneesia
  • 4 rkl turkkilaista jogurttia
  • 1.5 tl wasabitahnaa
  • 2 tl limetin mehua
  • 0,25 tl cayennepippuria

Valmistusohje

Kasvis-halloumivartaat valmistuvat näin:

Valmistusaika 30 minuuttia + kastikkeen maustuminen.

1. Liota varrastikkuja vedessä puolisen tuntia ennen grillaamista.

2. Sekoita wasabiaioli ainekset ja anna maustua viileässä noin tunti.

3. Paloittele halloumi suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi. Vedä kesäkurpitsasta pitkittäin juustohöylällä noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Leikkaa palat puoliksi ja kääri halloumipalojen ympärille. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, ja paloittele. Pistele grillivartaisiin vuorotellen paprikaa ja kesäkurpitsa- halloumikääröjä.

4. Grillaa kasvis-halloumivartaat keskilämmöllä ja tarjoile wasabiaiolin kera.

Lue myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Halloumi kruunaa kesäruoat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvis-halloumivartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.