Vuohenjuustolasagne
Kukapa ei rakastaisi pehmeää ja lempeää lasagnea, maailman parasta lohturuokaa? Vuohenjuustokastike ja tuoreet tomaatit antavat tutulle herkulle uutta viehätystä. Tämä kasvis-vuohenjuustolasagne on Kotilieden lukijoille suunnatun kasvisruokakilpailun parhaimmistoa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvis-vuohenjuustolasagne:
- 9 kpl täysjyvälasagnelevyjä
- 1 munakoiso
- 1 paprika (keltainen)
Tomaattikastike:
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 tomaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ ruukkua basilikaa
- 2 dl vettä ja ½ liemikuutio
- 2 tl Provencale-yrttiseosta
- ¼ tl sokeria
- ¼ tl suolaa
Vuohenjuustokastike:
- 2-3 rkl voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa
- 200 g vuohenjuustoa
pinnalle:
- 1 dl juustoraastetta
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Kasvis-vuohenjuustolasagne tehdään helposti näin:
1. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet oliiviöljyssä. Pilko joukkoon tomaatit. Kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi ja puolikas kasvisliemikuutio. Mausta ja anna hautua vähintään 20 minuuttia.
2. Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää uohenjuusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut.
3. Leikkaa munakoiso ja paprika ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele suolaa pintaan. Odota hetki. Pyyhi pintaan nousseet pisarat talouspaperilla.
4. Levitä uunivuoan pohjalle 1/4 tomaattikastikkeesta, 1/3 munakoiso- ja paprikaviipaleista ja 1/4 vuohenjuustokastikkeesta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista tämä kolme kertaa. Levitä lopuksi lasagnelevyjen päälle tomaatti- ja vuohenjuustokastiketta ja juustoraastetta.
5. Kypsennä 175-asteessa noin tunti. Ripottele pinnalle timjamia.
Resepti: Annaleena Rytkönen, Virrat
Katso myös: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne
Katso myös Anna.fi/ruoka: Tomaatti-mascarponelasagne
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohenjuustolasagne