Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hampurilainen kasvispihveillä

Kevennetty hampurilainen kootaan itse tehtyjen kasvispihvien väliin. Ruokaisuutta tuo paistettu kananmuna, väriä tomaatit ja idut.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kevennetty hampurilainen

  • 200 g porkkanaa
  • 1 kpl pieni kesäkurpitsa (250 g)
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl Garam masala -mausteseosta
  • 2 kpl ruispaahtoleipäviipaletta
  • 1 prk säilöttyjä kikherneitä (400/265 g)
  • 2 kpl kokonaista säilykepepperonia
  • 1 kpl kananmuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua korianteria

paistamiseen:

  • rasvaseosta

Lisäksi:

  • 4 kananmunaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tomaattia
  • 1 ½ dl sinimailasen ituja

Valmistusohje

Kevennetty hampurilainen valmistuu näin:

1. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja kasvisraasteita pannulla öljyssä mausteseoksen kanssa, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä ja suurin osa nesteistä haihtuu. Nosta seos jäähtymään.

2. Liota leipäviipaleita hetki vedessä ja purista sitten vesi pois leivistä. Nosta tehosekoittimeen jäähtynyt kasviseos, leivät, valutetut kikherneet, säilykepepperonit, muna ja mausteet. Aja tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri.

3. Kuumenna rasvaseos ohukaispannulla ja nostele kasvismassaa pannulle. Paista kasvispihvit hitaasti miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

4. Paista kanamunat pannulla ja mausta kevyesti suolalla. Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja valuta idut. Nostele kasvispihvien väliin paistetut munat, tomaattiviipaleita ja ituja. Nauti kevennetty hampurilainen heti.

Katso myös: Kasvishampurilainen valmistuu kesägrillistä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Bataatti-savutofuburgerit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hampurilainen kasvispihveillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.