Kasvisminestrone
Kasvisminestrone on ruokaisa arkikeitto. Sakea italialainen minestronekeitto sopii lounaaksi tai ilta-ateriaaksi tuoreen leivän kera. Keiton kasviksia voi vaihdella maun mukaan. Sopivia ovat muun muassa kaali, selleri, kesäkurpitsa sekä pavut. Ruokaisamman keiton saat lisäämällä siihen paahdettua pekonia tai vaikkapa nakkeja. Kevytkeitosta jätät pois parmesaanilastut.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 kpl porkkana
- 400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 l kasvislientä
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1.5 dl pieniä makaroneja esim. kaurapastaa
- 200 g pakasteherneitä
- 200 g pakasteparsakaalia
Lisäksi
- 2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
Kasvisminestrone valmistuu näin helposti:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
- Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan. Sekoita hetken aikaa ja kaada joukkoon pavut. Lisää kasvisliemi, pippuri, pikkupasta sekä pakasteherneet ja -parsakaalit.
- Keitä noin 15 minuuttia ja tarkista maku. Lisää lopuksi tuoretta basilikaa. Tarjoa höyryävä kasvisminestrone parmesaanilastujen ja tuoreen leivän kera.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Italialainen papukeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvisminestrone