Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvismunakas

Kasvismunakas sopii lounaaksi ja iltapalaksi. Se on mainio lounas myös keventäjälle. Nauti kasvismunakas täysjyväleivän kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvismunakas

  • 1 kpl pieni sipuli
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 150 g parsakaalia
  • 250 g lehtipinaattia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1-2 tl Provencen yrttiseosta
  • 4-5 kpl kananmunaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl vastarouhittua pippuria

Valmistusohje

Kasvismunakas valmistuu näin helposti:

Kasvismunakas on vaivaton tehdä ja maistuu kaikille.

  1.  Kuori ja hienonna ensin sipuli, puhdista ja pilko sitten kesäkurpitsa ja parsakaali sekä kuullota kasvikset öljyssä pannulla.
  2. Lisää suikaloitu pinaatti viimeisenä ja mausta kasvikset yrttiseoksella.
  3. Sekoita munat, vesi, tärkkelys ja mausteet ja kaada kasvisten päälle, vähennä lämpöä.
  4. Peitä pannu kannella ja anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä. Tarjoa  kasvismunakas heti.

Vinkki. Samalla tavoin voit tehdä munakkaan muistakin kasviksista, helpoimmin pakastesekoituksesta. Kasvismunakkaaseen sopivat esimerkiksi pakasteherneet tai -pavut.  Tai kokeile tomaatti-basilikamunakasta. Käytä siihen noin 200 g halkaistuja kirsikkatomaatteja ja 10 kappaletta basilikanlehteä.

Katso myös: Kotilieden parhaat munakasreseptit

Katso myös Anna.fi: Vege-poke, avokado-hernerisotto ja kolme muuta kasvisruokaa, jotka valmistuvat noin puolessa tunnissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvismunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.