Kasvismunakas eli frittata
Kasvisfrittata eli italialainen kasvismunakas saa ruokaisuuden runsaasta kasviskirjostaan. Herkun kruunaa parmesaani ja tuoreet yrtit.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kasvisfrittata
- 1 Kesäkurpitsa
- punainen, vihreä ja keltainen paprika
- 1 nippu kevätsipulia
- (sitruuna)öljyä
- 12 munaa
- 100 g parmesaaniraastetta
- 2 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- valkopippuria
- ripaus kirveliä
- 100 g miniluumutomaatteja
- basilikan lehtiä
Valmistusohje
Kasvisfrittata eli kasvismunakas italialaisittain valmistuu näin:
Kasvisfrittata valmistuu uunissa kätevästi. Leikkaa frittata pieniksi annospaloiksi, jos tarjoat sitä juhlissa. Arki-illan iltapalana frittata tarjotaan isompina paloina.
1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paahda ne kuivalla pannulla useassa erässä, älä pane pannulle liikaa viipaleita kerrallaan. Siirrä paahdetut viipaleet lautaselle. Halkaise paprikat, poista siemenet, huuhdo ja leikkaa kuutioiksi tai viipaleiksi. Silppua kevätsipulit. Kuullota sipulit ja paprika kevyesti öljyssä. Kaada seos siivilään, ota neste talteen. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle, kevyesti öljytylle uunipannulle.
2. Sekoita munat, kerma, maito ja kasvisten paistamisesta kertynyt neste, mausteet ja juusto raaste munakasseokseksi. Kaada seos pannuun kasvisten päälle. Viipaloi tomaatit pinnalle ja kypsennä munakasta 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Leikkaa kasvisfrittata paloiksi ja koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi basilikan lehdillä.
Katso myös: Kotilieden parhaat munakasohjeet – perusmunakkaasta maustettuihin ja rullattuihin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvismunakas eli frittata