Kasvispihvit uunissa
Vegeruokavalioon sopivat kasvispihvit paahtuvat ihanan rapeiksi uunin lämmössä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvispihvit
- 200 g porkkanaa
- 200 g kaalia
- 1 pieni sipuli
- 3 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl täysjyväohrasuurimoita (Torino)
- 2 kananmunaa
- ½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl juustokuminaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- öljyä
Valmistusohje
Kasvispihvit tehdään helposti näin:
1. Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Nosta täysjyväohrasuurimot kiehuvaan kasvisliemeen ja nosta päälle kaikki kasvikset. Vähennä lämpöä ja peitä kattila kannella. Anna ohrasuurimoiden kypsyä hiljalleen kasvisten kanssa noin 10 minuuttia.
3. Nosta kattila jäähtymään. Sekoita kulhossa munat, jogurtti ja mausteet. Sekoita joukkoon jäähtynyt kasvis-ohraseos ja hienonnettu lehtipersilja. Sekoita ainekset hyvin. Voit halutessasi soseuttaa aineksia muutaman kerran sauvasekoittimella, jos haluat sileämpiä kasvispihvejä.
4. Lusikoi seosta leivinpaperille kasoiksi. Sipaise jokaisen kasvispihvin alle aina hieman öljyä, jotta ne eivät tartu paistaessa paperiin. Paahda kasvispihvit 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Katso myös: Härkäpapu-punajuuripihvit
Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti
Katso myös Anna.fi: Pähkinäiset porkkanapihvit ja tuoretomaattisalsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvispihvit uunissa