Kasvispitsa
Kasvispitsasta ei tule ähky. Täytteiden valinnalla voit keventää pitsan energiamäärää jopa puoleen tuhdimmasta. Tässä pitsassa on 1710 kJ/410 kcal/annos.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 2.5 dl vettä
- 20 g hiivaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- veitsenkärjellinen suolaa
- 6 dl hiivaleipä- tai spelttijauhoja
kasvistäyte:
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl tomaattimurskaa
- 1 punasipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 6 rkl viipaloituja oliiveja
- 150 g herkkusieniä
- 1 paprika
- 2 tl oreganoa tai yrttisekoitusta
- 0.5 tl vastarouhittua pippuria
- 8 rkl juustoraastetta (17 % rasvaa)
Valmistusohje
- Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet ja alusta taikina.
- Kohota taikinaa peitettynä vähintään puoli tuntia. Viipaloi sillä välin muut ainekset.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli litteiksi pohjiksi.
- Levitä pohjille tomaattipyreetä ja tomaattimurskaa. Lisää täytteet, mausteet ja juustoraaste.
- Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa kasvispitsa vihreän salaatin kanssa.
- Vinkki: Lihan tai kalan ystävän pitsa: Vaihda ohjeen herkkusienet ja aurinkokuivatut tomaatit 200 grammaan suikaloitua rasvatonta savukinkkua, tonnikalaa tai katkarapuja
Lue myös: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvispitsa