Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvispitsa

Kasvispitsasta ei tule ähky. Täytteiden valinnalla voit keventää pitsan energiamäärää jopa puoleen tuhdimmasta. Tässä pitsassa on 1710 kJ/410 kcal/annos.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

pohja:

  • 2.5 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 6 dl hiivaleipä- tai spelttijauhoja

kasvistäyte:

  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 6 rkl viipaloituja oliiveja
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 paprika
  • 2 tl oreganoa tai yrttisekoitusta
  • 0.5 tl vastarouhittua pippuria
  • 8 rkl juustoraastetta (17 % rasvaa)

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet ja alusta taikina.
  2. Kohota taikinaa peitettynä vähintään puoli tuntia. Viipaloi sillä välin muut ainekset.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli litteiksi pohjiksi.
  4. Levitä pohjille tomaattipyreetä ja tomaattimurskaa. Lisää täytteet, mausteet ja juustoraaste.
  5. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa kasvispitsa vihreän salaatin kanssa.
  • Vinkki: Lihan tai kalan ystävän pitsa: Vaihda ohjeen herkkusienet ja aurinkokuivatut tomaatit 200 grammaan suikaloitua rasvatonta savukinkkua, tonnikalaa tai katkarapuja

Lue myös: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvispitsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.