Kasvissyöjän kinkku

60+
min
yli 60 min

Ainekset

1 tölkki soijapapuja (400 g)
1 sipuli
2 porkkanaa
1 dl liotettua soijarouhetta
2 kananmunaa
0.5 dl hasselpähkinärouhetta
4 rkl vehnäjauhoja
tuoretta persiljaa
suolaa, mustapippuria
(korppujauhoja)
noin 500 g valmista voitaikinaa
ruisjauhoja

voiteluun:

kananmunaa

koristeeksi:

mausteneilikoita

Valmistusohje

  1. Valuta soijapavut ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää kananmunat yksitellen vehnäjauhojen kanssa. Siirrä seos kulhoon. Leikkaa sipuli hienoksi ja porkkanat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne pähkinärouheen kanssa papu-munaseokseen. Jos seos tuntuu liian löysältä muotoiltavaksi, lisää hieman korppujauhoja.
  2. Kauli voitaikina ruisjauhoja apuna käyttäen noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy leivinpaperille ja aseta kasvismurekemassa taikinan päälle. Muotoile täyte esimerkiksi kinkun malliseksi. Käännä voitaikina murekemassan päälle ja taputtele saumakohdat tasaiseksi.
  3. Voitele kananmunalla ja kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Taikinakuoren voit koristaa mausteneilikoilla. Tarjoa kasvislaatikoiden ja glögisipulien kanssa.
  • Ohje Matti Kuivisto, Cafe Cabriole, Porvoo

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
16.11.2007
Kotiliesi