Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvistempurat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • erilaisia kasviksia, kuten parsaja kukkakaalia, kesäkurpitsaa, porkkanaa

Taikina:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus suolaa
  • 2.5 dl kylmää kivennäisvettä

kypsentämiseen:

  • 1 l öljyä

Piparjuuridippi:

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa dippikastikkeen ainekset ja anna maustua viileässä muiden valmisteluiden ajan.

2. Valmista tempurataikina. Sekoita ensin keskenään puolet vehnäjauhoista ja maissitärkkelysjauhot sekä leivinjauhe. Lisää mausteet ja kivennäisvesi ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota viileässä tunti.

3. Pese ja kuori kasvikset. Paloittele pieniksi suupaloiksi ja kääntele lopuissa vehnäjauhoissa.

4. Kuumenna öljy. Kasta kasviksia pienissä erissä taikinaan ja friteeraa rapeiksi kuumassa öljyssä. Friteeraa vain 4–5 palaa kerrallaan, jottei öljy jäähdy ja jotta tempurataikinasta tulee rapea. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile heti dippikastikkeen kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvistempurat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.