Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvisvartaat

Kasvisvartaat kootaan kesäkurpitsasta, paprikasta, herkkusienistä, sipulista ja pienistä perunoista. Kun esivalmistelet kasvikset, onnistuu grillaaminen helpommin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvisvartaat

  • 4-6 kpl salottisipulia tai pientä punasipulia
  • 1 kpl kesäkurpitsaa
  • 250 g kirsikkatomaattia
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 2 kpl paprikoita (punaisia ja keltaisia)
  • 6-8 pieniä perunoita

Valmistusohje

Kasvisvartaat valmistuvat grillissä näin helposti:

  1. Kuori pikkusipulit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä noin 2-5 minuuttia riippuen sipuleiden koosta ja huuhdo kylmällä vedellä. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa aavistuksen vinoiksi viipaleiksi. Pese kirsikkatomaatit. Puhdista herkkusienet. Pese pienet perunat ja keitä noin 15-20 minuuttia.
  2. Kasta puiset vartaat veteen, niin ne eivät syty palamaan grillatessa. Pujota kasvikset vartaisiin ja sivele öljyllä. Kypsymistä on helpompaa säädellä, jos eri kasviksille on omat vartaansa, tosin erilaiset kasvikset yhdessä vartaassa ovat näyttävämmän näköiset.  Kirsikkatomaatit pehmenevät minuutissa, herkkusienet kypsyvät 2-3 minuutissa ja kypsät perunat kuumenevat 3-5 minuutissa. Kesäkurpitsaviipaleita voi grillailla molemmin puolin muutaman minuutin ja sivellä usein mausteisella öljyllä. Nauti kasvisvartaat vaikkapa grillatun kalan kanssa.

Vinkki: Muurinpohjapannulla kasviksista tulee herkullisia. Kokeile kukkakaali-, porkkana- ja naurisviipaleita.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillaa kasviksia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvisvartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.