Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku yhdistää Italian maut. Kasvis-vuohenjuustotäyte on helppo ja ainekset löytyvät kulmakaupasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kasvisvoileipäkakku, pohja

  • 14 isoa paahtoleipäviipaletta

Kasvisvoileipäkakku, kostutus

  • ¾ dl vettä
  • 3 rkl sitruunamehua

Kasvisvoileipäkakku, vuohenjuustotäyte

  • 150 g chevre vuohenjuustoa (kiekko)
  • 400 g pehmeää vuohenmaitojuustoa (pahvikartiossa) tai maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioituna
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Kasvisvoileipäkakku, oliivitäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl vihreää pestoa
  • 1 ½ dl kalamataoliiveja pieneksi kuutioituna
  • 3 rkl kapriksia

Kasvisvoileipäkakku, koristelu

  • keitettyä vihreää parsaa, miniversoja tai rucolaa

Valmistusohje

Kasvisvoileipäkakku leivotaan helposti näin:

  1. Tee vuohenjuustotäyte. Murustele 150 grammaa vuohenjuustoa kulhoon. Lisää kolme purkkia eli 450 grammaa pehmeää vuohenmaitotuorejuustoa, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria. Vatkaa sähkävatkaimella sekaisin.
  2. Kuorrutus: ota seoksesta noin puolet erikseen kuorrutusta varten. Sekoita siihen kolme ruokalusikallista tai sen verran ranskankermaa, että kuorrutus on notkeaa.
  3. Sekoita loppuosaan yksi desilitra hienonnettuja aurinkotomaatteja ja kolme ruokalusikallista hienonnettua lehtipersiljaa.
  4. Tee oliivitäyte. Vatkaa yksi purkki eli 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kolme ruokalusikallista pestoa, 1 1/2 desilitraa hienonnettuja oliiveja ja kolme ruokalusikallista kapriksia.
  5. Ota 14 isoa viipaletta paahtoleipää. Leikkaa leivistä reunat pois. Yhdistä  3/4 desilitaa vettä ja kolme ruokalusikallista  sitruunamehua kostutusta varten. Sipaise leiville pullasudilla kostutusta. Kokoa kasvisvoileipäkakku. Lado leipäviipaleita vieretysten kelmulla päällystettyyn pyöreään irtopohjavuokaan (halk. n. 22 cm.). Täytä kolot pienemmillä leipäpaloilla. Lado ensin vain yksi kerros ja täytä se.
  6. Levitä päälle oliivitäyte. Lado päälle seuraava leipäkerros ja levitä sille vuohenjuustotäyte. Nosta loput leivät päälle. Nosta kelmun reunat päälle. Laita vuoan päälle paino. Nosta jääkaappiin tasaantumaan vähintään 8 tunniksi.
  7. Poista kelmu. Levitä kakulle erikseen otettu vuohenjuustotäyte. Koristele parsoilla ja salaatilla.

Vinkki! Leikkaa halutessasi voileipäkakku ennen kuorrutusta valmiiksi viipaleiksi. Näin kakkua on helpompi käsitellä syöntivaiheessa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2020.

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

Lue myös Anna.fi: Juustopiirakka-voileipäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvisvoileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.