Reseptit

Katkarapu-, kinkku- tai papukeitto

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 sellerinvartta
  • 2 porkkanaa
  • 200 g valkokaalia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 perunaa
  • noin 1 l kasvislientä
  • 1-2 tl Provencen yrttisekoitusta
  • 400 g säilöttyjä tomaatteja
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä

vaihtoehtoisesti:

  • 300 g pakastettuja katkarapuja
  • 1-2 rkl chilikastiketta
  • 2 rkl tuoretta tilliä

tai

  • 300 g palvikinkkua
  • ½ tl vastarouhittua pippuria
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

tai

  • 300 g kypsiä valkoisia papuja
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jeeraa
  • 2 rkl tuoretta lipstikkaa

Valmistusohje

Katkarapu-, kinkku- tai papukeitto
  1. Pilko kasvikset, kuori porkkanat ja perunat ja pilko tikuiksi, viipaloi purjo, valkosipuli, selleri ja kaali.
  2. Kuullota valkosipuli ja purjo padassa, lisää kasvisliemi ja kasvikset ja kypsennä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää tomaatit ja pyree sekä katkaravut tai kinkku tai pavut sekä mausteet ja kuumenna.
  4. Lisää tuoreet yrtit, tarkista maku ja tarjoa täysjyväleivän kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapu-, kinkku- tai papukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.