Katkarapu-, kinkku- tai papukeitto
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 1 purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 sellerinvartta
- 2 porkkanaa
- 200 g valkokaalia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 perunaa
- noin 1 l kasvislientä
- 1-2 tl Provencen yrttisekoitusta
- 400 g säilöttyjä tomaatteja
- 1-2 rkl tomaattipyreetä
vaihtoehtoisesti:
- 300 g pakastettuja katkarapuja
- 1-2 rkl chilikastiketta
- 2 rkl tuoretta tilliä
tai
- 300 g palvikinkkua
- ½ tl vastarouhittua pippuria
- 2 rkl tuoretta persiljaa
tai
- 300 g kypsiä valkoisia papuja
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jeeraa
- 2 rkl tuoretta lipstikkaa
Valmistusohje
- Pilko kasvikset, kuori porkkanat ja perunat ja pilko tikuiksi, viipaloi purjo, valkosipuli, selleri ja kaali.
- Kuullota valkosipuli ja purjo padassa, lisää kasvisliemi ja kasvikset ja kypsennä noin 10 minuuttia.
- Lisää tomaatit ja pyree sekä katkaravut tai kinkku tai pavut sekä mausteet ja kuumenna.
- Lisää tuoreet yrtit, tarkista maku ja tarjoa täysjyväleivän kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapu-, kinkku- tai papukeitto