Katkarapu-kasvissosekeitto
Katkarapukasvissosekeitto on helppo valmistaa ja maultaan ihanan pehmeää. Keiton voi tarjota höyryävän kuumana tai raikkaan kylmänä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Katkarapukasvissosekeitto
- 500 g perunoita
- 1 pala purjoa, selleriä, palsternakkaa
- 1 l kanalientä
- 100 g ranskankermaa (creme frâichea)
- noin ½ dl valkoviiniä
- noin 1 tl sitruunamehua
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- pippuria
- suolaa
Valmistusohje
Katkarapukasvissosekeitto valmistuu näin:
- Kuori ja kuutioi perunat sekä muut kasvikset ja keitä niitä kanaliemessä noin 15 minuuttia, kunnes kasviskuutiot ovat kypsiä.
- Soseuta kanaliemessä kypsät kasvikset sauvasekoittimella ja kuumenna keitto.
- Lisää soseutettuun keittoon ranskankerma, valkoviini, mausteet, Lisää sitruunamehulla maustetuista katkaravuista noin 3/4. Varo keittämästä soppaa liikaa, etteivät katkaravut sitkisty. Ripottele valmiin keiton pinnalle muutamia katkarapuja ja tuoreita yrttejä tai pieniä salaatin tai pinaatin lehtiä. Katkarapukasvissosekeitto maistuu kuumana ja kylmänä tuoreen leivän tai paistettujen leipäkuutioiden kanssa.
Lue myös: Täydellisen sosekeiton salaisuus on paahtaminen
Lue myös Anna.fi: Kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka, joka käy keventäjällekin – katso ohjeet terveellisiin, lämmittäviin ja herkullisiin keittoihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapu-kasvissosekeitto