Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapukeitto

Katkarapukeitto saa sopivan tulisen potkunsa makeasta chilikastikkeesta ja valkosipulista. Tarjoa herkullinen keitto alkuruokana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapukeitto:

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 4 kpl salottisipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 3 dl vahvaa kalalientä
  • 100 g sokeriherneitä
  • 3-4 rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ ruukku basilikaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 300 g tuoreita katkarapuja

Valmistusohje

Katkarapukeitto valmistuu helposti näin:

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Hienonna salottisipulit.
  2. Kuumenna öljy kasarissa, lisää silputut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet ja kuullota ne pehmeiksi.
  3. Lisää sipuleiden joukkoon valkoviini, tomaattipyree, kookosmaito, kalaliemi ja sokeriherneet. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi katkaravut, chilikastike, silputtu basilika ja mausteet. Tarjoa katkarapukeitto heti.

Vinkki: Katkarapukeitto sopii aterian alkupalaksi tai lounaaksi tuoreen, rapeakuorisen vaalean leivän kanssa tarjottuna.

Lue myös: Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä

Lue myös Anna.fi: Näin teet Välimeren kala-äyriäiskeiton


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.