Katkarapupiirakka
Katkarapupiirakka saa mehevän täytteen fenkolista, kevätsipulista, juustosta, ja kananmuna-kermaseoksesta. Täyte maustetaan tillillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Taikina:
- 100 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaviiliä
täyte:
- 200 g fenkolia
- kevätsipulia
- 1-2 rkl öljyä
- 1 dl juustoraastetta
- tilliä
- 2 dl kevytkermaa
- 3 kpl kananmunaa
- suolaa
- valkopippuria
- 300 g kuorittuja katkarapuja
Valmistusohje
Katkarapupiirakka leivotaan näin:
- Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe murumaiseksi. Lisää kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi ja vuoraa sillä paistosvuoka (läpimitta 22-24 cm), pidä viileässä.
- Suikaloi fenkoli ja kevätsipulit, pehmennä kuumentaen ja käännellen öljyssä.
- Raasta juusto. Hienonna tilli. Sekoita kananmunat ja kevytkerma, lisää juustoraaste ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta sulaneet katkaravut. Levitä piirakkapohjalle kasvikset ja sitten katkaravut. Kaada munaseos päälle. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 40-45 minuuttia kunnes pohja kypsyy. Alenna tarvittaessa lämpötilaa ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia. Tarjoa katkarapupiirakka noutopöydän suolaisena herkkuna.
Katso myös: Juustopiirakka hurmaa herkkusuut – katso parhaat ohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Katkarapu-parsapiiras
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapupiirakka