Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka saa mehevän täytteen fenkolista, kevätsipulista, juustosta, ja kananmuna-kermaseoksesta. Täyte maustetaan tillillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaviiliä

täyte:

  • 200 g fenkolia
  • kevätsipulia
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 dl juustoraastetta
  • tilliä
  • 2 dl kevytkermaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 300 g kuorittuja katkarapuja

Valmistusohje

Katkarapupiirakka leivotaan näin:

  1. Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe murumaiseksi. Lisää kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi ja vuoraa sillä paistosvuoka (läpimitta 22-24 cm), pidä viileässä.
  2. Suikaloi fenkoli ja kevätsipulit, pehmennä kuumentaen ja käännellen öljyssä.
  3. Raasta juusto. Hienonna tilli. Sekoita kananmunat ja kevytkerma, lisää juustoraaste ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Valuta sulaneet katkaravut. Levitä piirakkapohjalle kasvikset ja sitten katkaravut. Kaada munaseos päälle. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 40-45 minuuttia kunnes pohja kypsyy. Alenna tarvittaessa lämpötilaa ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia. Tarjoa katkarapupiirakka noutopöydän suolaisena herkkuna.
Katkarapupiirakka
Katkarapupiirakka saa hienostuneen maun fenkolista. Kuva: Norman Ojanen © Katkarapupiirakka

Katso myös: Juustopiirakka hurmaa herkkusuut – katso parhaat ohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Katkarapu-parsapiiras


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapupiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.