Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keliaakikon sämpylät

Keliaakikon sämpylät ovat ihan yhtä meheviä ja makoisia kuin perinteisetkin. Nämä sämpylät maistuvat parhaimmilta leivontapäivänä, mutta ne voi myös pakastaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Gluteenittomat sämpylät:

  • 1 rkl psylliumkuorijauhetta
  • 3 dl riisihiutaleita
  • noin 9 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia tai hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita joukkoon siirappi, suola, riisihiutaleet, öljy ja gluteenittomat jauhot.

2. Leivo taikinasta heti kohottamatta gluteenittomien jauhojen avulla sämpylöitä.

3. Anna kohota uunipellillä 30 minuuttia lämpimässä paikassa peitettynä. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Gluteeniton leipä x 8

Anna.fi/ruoka: Gluteenittomat kaurasämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keliaakikon sämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.