Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keltainen hummus ilman tahinia

Aidon hummuksen maun saa loihdittua myös ilman tahinia. Maukas keltainen hummus maistuu kasvisten tai tuoreen leivän dippinä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Keltainen hummus ilman tahinia:

  • 1 prk (400/265 g) kikherneitä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 0.5 tl jauhettua juustokuminaa
  • 0.5 tl chilirouhetta
  • 3 rkl limetinmehua
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Valuta kikherneet. Nosta tehosekoittimeen mausteiden kanssa.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla ruokalusikallinen öljyä ja lisää kurkuma, juustokumina sekä sipulit. Anna pehmentyä.

3. Nosta sipuliseos tehosekoittimeen chilirouheen, limetinmehun ja korianterin kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä notkistaaksesi tahnaa.

Lue myös: Kokoa mahtava meze-lautanen ja herkulliset lisukkeet falafelien kylkeen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltainen hummus ilman tahinia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.