Keltainen juures-pekonikeitto
Keltainen juureskeitto saa makua pekonista. Keiton seurana tarjotaan tuoretta leipää, esimerkiksi kauraista raasteleipää.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Keltainen juureskeitto
- 1 kpl sipuli
- 4 kpl porkkanoita
- 2 rkl voita
- tai margariinia
- 1 tl voimakasta currya
- 150 g lanttua
- 2 rkl hunajaa
- 400 g bataattia
- 1 tl kurkumaa
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- vettä
- 6 dl ruokakermaa
- 4 dl maitoa
- paketti (140 g) pekonia
- 0.5 tl suolaa
Valmistusohje
Keltainen juureskeitto syntyy näin:
- Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna ruokalusikallinen rasvaa ja curry kattilan pohjalla. Lisää sipulirenkaat ja porkkanaraaste, kuullota hetken aikaa. Kaada kasvisseos kattilasta lautaselle odottamaan.
- Kuori ja raasta lantun pala sekä bataatti. Kuullota lantturaastetta ruokalusikallisessa rasvaa ja mausta raaste hunajalla. Lisää joukkoon raastettu bataatti ja porkkana-sipuliraaste, sekoita.
- Kaada kattilaan sen verran vettä, että juuresraasteet peittyvät, mausta liemikuutiolla ja kurkumalla. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Keiton kiehuessa, paista pieniksi viipaloidut pekoninpalat paistinpannulla kypsiksi. Lisää pekonit yhdessä ruokakerman ja maidon kanssa keittoon, sekoita ja kiehauta. Tarkista juureskeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa keltainen juureskeitto kauraisen raasteleivän kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Bataattisosekeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keltainen juures-pekonikeitto