Reseptit

Keltajuurikeitto

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 4 suolassa paahdettua keltajuurta

Keitto

  • 500 g keltajuuria
  • 200 g palsternakkaa
  • 2 jauhoista perunaa
  • noin 50 g hapanta omenaa
  • 1 purjo
  • 1.5 l kasvislientä
  • valkopippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • ripaus muskottipähkinää
  • (suolaa)

Pinnalle

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl wasabitahnaa
  • paahdetut keltajuuret

Valmistusohje

Keltajuurikeitto

1. Aseta neljä hyvin harjattua keltajuurta uunivuokaan karkeaan suolaan. Paahda tunti 200-asteisessa uunissa.

2. Kuori juurekset ja perunat. Huuhdo halkaistu purjo. Lohko kasvikset ja kuorittu omena. Keitä kasvisliemessä noin 45 minuuttia. Soseuta ja mausta.

3. Vaahdota kerma, mausta wasabilla ja kaada keiton pinnalle. Kuori ja kuutioi paahdetut keltajuuret ja lisää ne keittoon.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltajuurikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.