Kermainen omenasiideri-perunavuoka
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 1.5 kg kiinteitä perunoita
- 40 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa
- 1 pl (0,33 cl) kuivaa omenasiideriä
- 1 kanaliemikuutio
- 0.5 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 150 g savunmakuista kermajuustoa, esim. Pohjanpoika
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Huuhtele perunaviipaleet. Kuivaa talouspaperilla.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Älä anna ruskistua. Lisää maitoa vähitellen jauhosuurukseen. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää omenasiideri ja murennettu liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Raasta juusto. Nostele perunat kerroksittain kevyesti voideltuun vuokaan juustoraasteen kanssa. Jätä hieman pinnalle.
4. Kaada päälle lämmin maitokastike ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kypsennä vuokaa 225-asteisessa uunissa 40 minuuttia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermainen omenasiideri-perunavuoka