Kermainen tattikeitto
Kermainen tattikeitto saa jalon aromin herkkutateista. Tattikeiton pinnalle voi ripotella koristeeksi kuivalla pannulla paahdettuja auringonkukansiemeniä ja vesikrassia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kermainen tattikeitto:
- ½ l herkkutatteja
- 2 salottisipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kuohukermaa
- 3 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 4 rkl auringonkukansiemeniä
- 4 rkl vesikrassia
Valmistusohje
Kermainen tattikeitto tehdään helposti näin:
1. Puhdista ja pilko herkkutatit. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda sieniä teflonpintaisen kasarin pohjalla, kunnes niistä irtoaa suurin osa nesteistä. Lisää joukkoon sipulit, öljy ja voi. Kääntele hetki.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kasariin kerma, kasviliemi ja valkoviini. Anna tattikeiton kiehua 10 minuuttia. Mausta keitto ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Nostele höyryävä kermainen tattikeitto tarjoilulautasille.
Vinkki: Paras ruoka herkkutateista? 30 ideaa valmistukseen – yhtä ei tarvitse edes kokata
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy Teresa Välimäen kermainen tatti-tryffelikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermainen tattikeitto
Umpisurkea resepti. Pelkkää kermaa ja valkoviiniä. Voisi se sienikin edes vähän maistua.
Kommentoit sienen makua sopassa jossa käytetään herkkusienen jälkeen mauttominta sientä..