Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermaiset wasabisilakat

Wasabi tai piparjuuri antavat silakoiden lempeälle kermaviilikastikkeelle pippurista potkua. Suolaiset ja etikkaisen makeat silakat kuuluvat pohjoismaisee pitopöytään. Tee reilu annos ja anna purkillinen wasabisilakoita lahjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 300 g etikkaliemessä raakakypsytettyjä silakkafileitä

Maustekastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • noin 1 dl smetanaa
  • 2 rkl Wasabi-, tai piparjuuritahnaa
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • ripaus valkopippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Katso raakakypsytettyjen silakoiden ohje. Poista silakkafileen puolikkaista nahka teräväkärkisellä veitsellä fileen leveästä päästä vetämällä.

2. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kalat kastikkeeseen. Kaada seos kannelliseen lasitölkkin ja tarjoa samana päivänä. Wasabisilakat säilyvät jääkaapissa pari päivää.

Katso myös: Herkutellaan silakalla – poimi herkullilset ohjeet

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermaiset wasabisilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.