Kermatoffeet
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 3 dl sokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 1 tl etikkaa
- (2 tl glukoosijauhetta, apteekista)
Valmistusohje
1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää muut ainekset ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 30-60 minuuttia. Sekoita keitosta välillä.
2. Tee pisarakoe. Pudota muutama tippa kinuskia jääkylmään veteen. Muotoile pisarasta sormien välissä pallo. Jos seos ei kiinteydy, jatka keittämistä.
3. Kaada valmis seos voidellulle leivinpaperille laakeaan astiaan (noin 25 x 25 cm) tai jaa kolaseos pieniin karamellivuokiin. Anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa kolalevy paloiksi. Säilytä makeisia viileässä.
- VINKKI: Kolan voi maustaa muutamalla pisaralla piparminttuaromia, ruokalusikallisella kaakaojauhetta tai desilitralla manteli-tai pähkinärouhetta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermatoffeet