Kesäkurpitsa-piparjuurisosekeitto
Kesäkurpitsa-piparjuurisosekeitto on kaunis alkuruoka, joka isompana annonsena sopii myös alkusyksyn lounasruoaksi. Miedonmakuinen kesäkurpitsa ja pirteä piparjuuri ovat ihania yhdessä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kesäkurpitsa-piparjuurikeitto:
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 500 g kesäkurpitsaa
- ½ tl suolaa
- 4 dl vettä
- 1 prk (125 g) Cantadou-piparjuurituorejuustoa
- 1 dl ruokakermaa
- ½ tl rakuunaa
Valmistusohje
Kesäkurpitsa-piparjuurikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla 5 minuuttia. Pese ja paloittele kesäkurpitsat pieniksi. Lisää suolan kera kattilaan, ja lisää lämpöä niin, että kesäkurpitsat alkavat luovuttaa hieman nestettä. Anna paahtua tovi.
2. Lisää vesi, tuorejuusto ja ruokakerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä.
3. Lisää keittoon rakuuna ja soseuta kesäkurpitsa-piparjuurikeitto kuohkeaksi.
Lue myös: Kokataan kesäkurpitsasta – katso herkulliset ohjeet
Lue myös Anna.fi/ruoka: Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-piparjuurisosekeitto