Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsapaistos

Kesäkurpitsapaistos tehdään nopeasti kypsyvistä kasviksista. Uuniruokaan viipaloidaan mukaan munakoisoa, tomaatteja ja vuohenjuustoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsapaistos

  • 1 kesäkurpitsaa
  • 1 munakoiso
  • 3 pihvitomattia
  • 350 g vuohenjuustoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kesäkurpitsapaistos tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja kolme pihvitomaattia puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa 350 grammaa vuohenjuustoa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos käytät isoa chevreä, leikkaa kiekko vielä puoliksi.

2. Voitele pyöreä uunivuoka (halkaisija 25 cm) öljyllä. Asettele kesäkurpitsa-, munakoiso- ja tomaattiviipaleet vuorotellen vuokaan rinkiin. Asettele väleihin vuohenjuustokiekkoja.

3. Pirskottele päälle puoli desilitraa oliiviöljyä, lisää kaksi ruokalusikallista timjaminlehtiä. Mausta paistos teelusikallisella suolaa ja pippurilla.

4. Paista kesäkurpitsapaistos 220 asteessa uunin ylätasolla noin 40 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2022.

Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.