Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsapikkelsi

Kesäkurpitsapikkelsi on maukas lisuke, joka taipuu monen ruoan kaveriksi. Kokeile pikkelsiä lihapullien kaverina tai tortillan tai hodarin välissä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsapikkelsi

  • 1 l kesäkurpitsaa
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2-3 kpl lehtisellerin vartta
  • (5 kpl kirsikkatomaattia)

liemi:

  • 3 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • 400 g sokeria
  • 1 tl suolaa
  • laakerinlehti tai mausteneilikka

Valmistusohje

Kesäkurpitsapikkelsi valmistuu näin:

Kesäkurpitsapikkelsi taipuu moneen ja siihen voi käyttää vihanneksia oman maun mukaan.

  • Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Jos lisäät joukkoon kirsikkatomaatteja, leikkaa ne pieniksi lohkoiksi.
  • Mittaa liemiainekset tilavaan kattilaan ja kiehauta liemi. Lisää kasvisraasteet ja keitä läpikuultaviksi.
  • Tölkitä kesäkurpitsapikkelsi kuumana. Nauti pikkelsistä lihapullien kanssa tai hodarin välissä.

Katso myös: Kesäkurpitsa – nappaa ohjeet herkkuruokiin, leivontaan ja säilöntään

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pikkelöidyt kasvikset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapikkelsi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.