Reseptit

Kesäkurpitsavuoka taikinakuoren alla

Ainekset

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 600 g perunaa
  • suolaa, mustapippuria
  • ½-1 dl hienonnettua tuoretta minttua
  • 2 rasiaa fetaa tai 400 g kreetalaista misithra-juustoa

taikinakansi:

  • 1 ¼ dl oliiviöljyä
  • 1 ¼ dl vettä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • 4 ½ - 5 dl vehnäjauhoja
  • päälle:
  • oliiviöljyä
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kesäkurpitsavuoka taikinakuoren alla
  1. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pyyhkäise uunivuoka öljyllä ja lado vuokaan kerroksittain ensin perunaa, sitten hienoksi murennettua juustoa, hienoksi silputtua minttua ja kesäkurpitsaa. Ripottele mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Lado samaan tapaan uusi kerros.
  2. Kauli taikinasta ohut levy ja peitä sillä kasvisviipaleet. Voitele taikinakuori öljyllä ja sirottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 190-200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät ja taikinakansi rapea ja kauniin värinen.
  3. Ota paistos uunista ja puhkaise pintaan pari höyryreikää, niin kuuma höyry pääsee ulos ja taikinakansi pysyy rapeana.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsavuoka taikinakuoren alla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.