Kesäkuun salaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 400 g valkoista parsaa
- vettä
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 kpl avokadoa
- erilaisia salaatinlehtiä
- 1 l mansikoita
- kastike:
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl appelsiinimehua
- 1 tl sinappia
- ripaus suolaa ja sokeria
- mustapippuria myllystä
- 0.5 dl hyvää öljyä
Valmistusohje
- Taivuta parsatankoja varovasti. Varsi katkeaa taivutettaessa paikasta, jossa kiinteän ja huokoiseksi kuivahtaneen osan raja menee. Heitä tyviosat pois ja kuori parsat huolellisesti. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola, sokeri ja sitruunamehu, sekä parsat. Keitä koosta ja paksuudesta riippuen
- 5-15 minuuttia. Nosta parsat jäähtymään.
- Huuhdo ja kuivaa salaatin lehdet. Kuori ja viipaloi avokadot ja viipaloi mansikat. Asettele ainekset annoksiksi lautasille.
- Sekoita kastike ja tarjoa se erikseen.
Muita kesäisiä salaatteja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkuun salaatti