Kesänektari
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 500 g mustikoita
- 500 g vadelmia tai mansikoita
- 2.5 dl vettä
- 1-2 dl sokeria
Valmistusohje
- Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna varovasti lähes kiehuvaksi. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Jos haluat aivan sileää juomaa, voi marjasoseen puristaa siivilän läpi. Nektarin voi valmistaa myös kuumentamatta.
- Jaa nektari pieniin pakasterasioihin tai pakastamisen kestäviin muovipulloihin. Muista, että neste laajenee pakastettaessa.
- Tarjoile nektari aamujuomana sellaisenaan tai vesitilkkaan sekoitettuna. Nektarista syntyy herkullinen smoothie. Sekoita sulanut nektari tehosekoittajassa joko tuoremehun tai jogurtin kanssa. Joukkoon voi lisätä banaanin tai muita hedelmiä ja leseitä tai hiutaleita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesänektari