Kesäperunat pinaatin ja voikastikkeen kera
Kesäperunat tehdään kesän ensimmäisistä varhaisperunoista. Pinaatin ja voikastikkeen kanssa uusista perunoista syntyvät varsinaiset herkkuperunat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kesäperunat eli uudet perunat voikastikkeen ja pinaatin kanssa:
- 1 kg uusia perunoita
- 50 g lehtipinaattia
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan mehu
- 100 g voita
Valmistusohje
1. Harjaa perunat kuorettomiksi. Nosta perunat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä napakan kypsiksi. Valuta vesi ja höyrytä kuiviksi.
2. Lisää kuumaan kattilaan pinaatit, sitruunankuori ja -mehu ja voi. Peitä kannella ja anna voin sulaa. Ravista kevyesti kannen avulla maut sekaisin.
Lue myös: Osaatko keittää uudet perunat? Ne vaativat erityishuomiota – muista oikea määrä suolaa keitinveteen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäperunat pinaatin ja voikastikkeen kera