Keväinen ahvenkeitto
Keväinen ahvenkeitto tehdään kesäkeiton tapaan. Pinaatin korvaa rautapitoinen nokkonen ja kalaksi sopivat vaikka itse mökkirannasta narratut ahvenet.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Ahvenkeitto:
- 3-4 kookasta ahventa (tai 6- 8 ahvenfileetä)
- noin 1 ½ l vettä
- 2 tl suolaa
- kokonaisia valkopippureita
- 1 sipuli
- tllinvarsia
- 4 pientä porkkanaa
- 1 l uusia perunoita
- noin 1 dl ryöpättyjä nokkosia
- 2 dl tuoreita herneitä
- sipulinvarsia tai ruohosilpulia
- tilliä
Valmistusohje
1. Perkaa ja fileoi kalat. Mittaa vesi kattilaan. Lisää joukkoon kalojen päät ja ruodot sekä sipuli, suola, pippuri ja tillinvarret. Keitä päistä ja ruodoista keitolle liemi, jonka keittoaika on noin 20 minuuttia.
2. Kuori, puhdista ja pilko kasvikset. Siivilöi liemi ja pane liemeen ensin porkkanat ja perunat, keitä noin 15 minuuttia. Lisää muut kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kalafileet sekä silputut sipulinvarret ja tilli.
Katso myös: Parhaat ahvenreseptit x 8
Anna.fi/ruoka: Kirpeä siikakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväinen ahvenkeitto