Keväinen broilerisalaatti
Broilerisalaatti sopii alkuruoaksi tai ateriaksi. Raikkaat ja makeat hedelmät, kuten omena, päärynä, ananas ja granaattiomena raikastavat broilerisalaatin. Kesällä joukkoon sopivat hyvin mansikat tai vadelmat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Broilerisalaatti:
- noin 400 g kypsää broilerinlihaa (paistettuja suikaleita)
- öljyä
- tilkka soijakastiketta
- rouhittua mustapippuria
- Orange Pepper -mausteseos (Santa Maria)
- puolen puolen sitruunan mehu
- Rooman salaattia tai sydänsalaattia
- 1-2 päärynää
- 250 g miniluumutomaatteja
- noin 150 g viinirypäleitä
- rucolan lehtiä
- granaattiomenan siemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä
kastike:
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl makeaa (appelsiininmakuista) balsamiviinietikkaa
- 1 dl hyvää oliivi- tai manteliöljyä
- rouhittua mustapippuria
- merisuolaa myllystä
Valmistusohje
1. Mausta broilerin liha soijalla, pippureilla ja sitruunalla.
2. Silppua salaatti. Voit käyttää myös valmiita, useamman salaattilajin sekoituksia. Jaa salaatti lautasille. Halkaise joukkoon tomaatit ja rypäleet. Kuori ja kuutioi päärynä ja lisää se salaattiin.
3. Lisää joukkoon lopuksi rucolan lehtiä sekä granaattiomenan tai pinjan siemeniä. Pinjan siementen maku on parhaimmillaan, kun niitä on hetki paahdettu kuivassa pannussa.
4. Sekoita kastike ja tarjoa erikseen, älä sekoita salaatin joukkoon.
Lue myös: Kevyt broileriruoka neljällä tavalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväinen broilerisalaatti