Keväinen couscoussalaatti
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- nippu vihreää parsaa
- 2.5 dl couscous-ryynejä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 2.5 dl vettä
- 1.5 dl öljyä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- puolen sitruunan mehu
- pussillinen pakasteherneitä
- pala kurkkua
- nippu retiisejä
Valmistusohje
- Taita parsoista huokoinen tyviosa pois. Huuhdo parsat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä 5-10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä parsat huuhtomalla pikaisesti kylmällä vedellä. Paloittele parsat.
- Kaada kiehautettu, suolalla ja öljytilkalla maustettu vesi ryynien päälle. Sekoita sitruunamehulla ja puristetuilla valkosipulinkynsillä maustettu öljy ryyneihin.
- Kuutioi kurkku ja retiisit. Lisää ainekset ryynien joukkoon ja sekoita. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
- Kylmänä tarjottava.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväinen couscoussalaatti